Skip to content

Talenter og virksomheder matches i Biotekbyen

Absalons nyindviede Campus Kalundborg lagde rammer til arrangementet, som udover de studerende omfattede repræsentanter fra Novo Nordisk, Novozymes og NNE.

Privat foto

Studerende og virksomheder i Biotekbyen mødes hvert år til job event for at finde det helt rigtige match. I november 2021 stod 17 praktikstillinger og 13 studiejobs stod på spil.

På programmet var både studiejobs til 1. og 3. semesterstuderende på diplomingeniøruddannelsen i bioteknologi og maskinteknologi samt praktikstillinger til bioteknologiuddannelsens 5. semesterstuderende, som skal fem måneder i afsluttende praktik.

Kamp om de studerende

Atmosfæren var intens og tyk af spændt forventning under arrangementet, som bød på 15 min. job- og praktik-speeddating, men både virksomhedsrepræsentanter og studerende havde smil på læben. Og med god grund. Størstedelen af både praktikstillinger og studiejobs er allerede besat, og de resterende er i proces.

Generelt var der begejstring at spore for både event-format og de studerendes indsats:

De var gode og dygtige alle sammen, og jeg har fundet min nye studentermedarbejder. Matchmaking-arrangementet er en spændende, god og hurtig måde at gøre det på, fordi vi sparer tid, og vi får de gode kandidater serveret.”

Tanja Dahl Falk, Processupporter, Novo Nordisk Kalundborg

Samme positive billede syntes at tegne sig for de studerende:

Det har været en fantastisk oplevelse bare det at prøve at gå til jobsamtaler. Det var virkelig spændende at få uddybet indholdet af praktikstillingerne. Jeg har været til fem samtaler i alt, og jeg fik med det samme tilbudt en praktikstilling i Novo Nordisk, som jeg har taget imod.”

Amilie Broberg Holm, studerende på 5. semester på diplomingeniøruddannelsen i Bioteknologi

Samarbejde i særklasse

I Biotekbyen arbejdes der hen imod en vision om lokalt at kunne opdyrke de talenter, som byens industri har brug for. Til det formål er der brug for en tæt kobling mellem byens virksomheder og uddannelsesinstitutioner, og det er matchmaking-arrangementet et af mange eksempler på.

Biotekbyens verdensklasse-industri og det unikke samarbejde på tværs af byen når tilmed ud over landets grænser og har bl.a. dannet grundlag for uddannelsesvalg for flere af Absalons studerende:

Jeg valgte at studere i Kalundborg i stedet for i mit hjemland, Ungarn, pga. de muligheder, som byens industri tilbyder og pga. den tætte tilknytning, som uddannelsen har med virksomhederne. På den måde giver Biotekbyen mig de bedste forudsætninger for at udvikle mig som ingeniør.”

Dora Kohl-Schmidt, 5. semesterstuderende på diplomingeniøruddannelsen i Bioteknologi og kommende praktikant hos NNE

Matchmaking-arrangementet er organiseret i et samarbejde mellem Biotekbyens virksomheder, Professionshøjskolen Absalon og foreningen Knowledge Hub Zealand.

Back To Top