Skip to content

Ny uddannelse i Kalundborg kommer flyvende fra start

De 36 nye arkitektstuderende får til huse i stationsbygningen centralt i Kalundborg.

425 ansøgere. 36 Optaget. Tallene taler for sig selv.

Arkitektuddannelsen i Kalundborg har allerede inden opstart cementeret sin status i byen.

 

samme uddannelseskrav – med lokal forankring

De nye studerende er udvalgt blandt i alt 425 ansøgere til uddannelsen med et karaktergennemsnit på 10,1 i kvote 1.

Dekan på Arkitektur på Det Kongelige Akademi, Jakob Brandtberg Knudsen, er meget tilfreds med det positive resultat:

”Vi er glade for, at der endnu engang er høje ansøgertal til hele Det Kongelige Akademi, men særligt til uddannelsen i Kalundborg. Det er en glæde, at kommende studerende kan se potentiale i uddannelsen og i byen. I Kalundborg får de nye studerende mulighed for at eksperimentere på mange områder og i tæt samarbejde med de lokale partnere”, siger han og fortsætter:

”Stationsbygningens beliggenhed midt i byen passer os perfekt. Herfra kan den nye arkitektuddannelse komme godt fra start, og vi kan komme i tæt dialog med borgerne og byen. Det er afgørende for Det Kongelige Akademi, at uddannelsen får et lokalt tilknytningsforhold, og vi tror det vil styrke uddannelsens succes og kvalitet på langt sigt.”

Uddannelsen i Kalundborg opfylder alle de samme nationale og internationale krav som arkitektuddannelsen i København og har samme krav til kvaliteten.

”Det ser ud til, at vi har fået nogle meget kvalificerede studerende til Kalundborg, og det er er vi selvfølgelig super tilfredse med. Vi håber, at det samtidig afspejler en lyst til at være pionerer på en ny uddannelse med mange muligheder”, siger Jakob Brandtberg Knudsen.

Når uddannelsen er fuldt indfaset, vil der i alt være ca. 140 arkitektstuderende i Kalundborg.

 

Bæredygtig byudvikling

I Kalundborg har uddannelsen blandt andet fokus på, hvordan landskaber og bygninger kan formes og udvikles, så de bliver både attraktive og bæredygtige.

”Det er virkelig positivt, at der er oprettet flere nye studiepladser, da der er brug for skarpe unge mennesker til den grønne omstilling. Særligt arkitekter har mange nye løsninger for at mindske CO2-udledningen, både i forhold til genanvendelige materialer, nybyggeri, omdannelse af ældre bygninger og bæredygtig udvikling af byer og landområder”, siger Jakob Brandtberg Knudsen.

Uddannelsen blev formelt godkendt i januar, og der er derfor godt gang i indretning af stationsbygningen, hvor uddannelsen placeres.

Back To Top