Skip to content

Nye kræfter skal styrke uddannelsesmiljøet i Kalundborg

1. februar tiltrådte Emilie Hjort Ceylan (tv.) og Dorthe Kjær Pedersen (th.) som hhv. Uddannelsesleder for Diplomingeniøruddannelsen i Bioteknologi og Programchef for Maskinmesteruddannelsen i Kalundborg.

Udvikling af Attraktivt studiemiljø og lokale partnerskaber

Den 1. februar fik Kalundborg tilført nye kræfter til både Diplomingeniøruddannelsen i Bioteknologi, der udbydes af Professionshøjskolen Absalon og Maskinmesteruddannelsen i Kalundborg, der udbydes af Maskinmesterskolen i København (MSK).

Emilie Hjorth Ceylan tiltrådte som Uddannelsesleder for Diplomingeniøruddannelsen i Bioteknologi, og Dorthe Kjær Pedersen tiltrådte som Programchef for Maskinmesteruddannelsen i Kalundborg.

Emilie Hjorth Ceylan og Dorthe Kjær Pedersen får dermed ansvar for at udvikle styrkerne ved deres respektive uddannelsesområder i Kalundborg – både når det gælder om at sikre attraktive studiemiljøer og at udvikle lokale partnerskaber med uddannelsesinstitutioner, virksomheder og kommunen.

Om sin nye rolle, siger Dorthe Kjær Pedersen:

Kalundborg er en by i en rivende udvikling indenfor biotek, et område som MSK Kalundborg spiller en aktiv rolle i at udvikle og være en del af. Jeg glæder mig til at deltage i udviklingen af en allerede attraktiv uddannelse og til at skabe flere stærke samarbejder med udgangspunkt i skolen.

Emilie Hjorth Ceylan siger om sin rolle:

Jeg glæder mig utrolig meget til at starte hos Absalon samt til at bidrage til udviklingen af diplomingeniøruddannelsen i bioteknologi. Jeg glæder mig ligeledes til at arbejde tæt sammen med dedikerede undervisere og studerende, og sammen skabe et spændende og udviklende studiemiljø. Gennem mine arbejdsmæssige erfaringer føler jeg mig klædt rigtig godt på til at bidrage til udviklingen af talentfulde dimittender, erhvervssamarbejder samt forsknings- og udviklingsprojekter. Mest af alt glæder jeg mig til at lære alle på uddannelsen og i Kalundborg at kende.

Ligeledes er Rektor på Maskinmesterskolen København, Ulrik Bak Nielsen, og Centerchef på Absalon begejstrede for nyansættelserne:

Vi er utrolig glade for at have fået Dorthe med på holdet. Dorthe er en meget engageret person og har stor erfaring med udvikling af både offentlige og private organisationer. Hun er derfor den helt rigtige profil til at styrke maskinmesteruddannelsen i Biotekbyen Kalundborg og vores partnerskaber i lokalområdet.

Jeg er glad for, at Emilie har sagt ja til stillingen som uddannelsesleder ved os. Med hendes erfaring fra ledelse af en række tekniske uddannelser ved Zealand kommer hun med et godt kendskab til uddannelsessektoren, til samarbejde med virksomheder samt til det at være leder for undervisere. Emilie er kandidat i biologi fra Københavns Universitet og har i en årrække undervist på HTX og siden ved Zealand. Hun har derfor også en god indsigt i og viden om ungdomsuddannelser.

stor efterspørgsel på kompetencer

I Region Sjælland er der mangel på maskinmestre og biotekingeniører. Det er der også i Biotekbyens store industri, som har behov for netop disse kompetencer. Begge uddannelsesretninger er desuden yderst relevante med profiler, som taler direkte ind i den grønne omstillingsdagsorden.

I 2021 blev Campus Kalundborg derfor formelt indviet i Kalundborg til at huse Absalons ingeniører, og i 2023 blev der etableret en afdeling af MSK i Kalundborg. Placeringen af uddannelserne i Kalundborg skal desuden bidrage til at øge rekruttering af studerende til STEM-uddannelser i regionen, hvor uddannelserne supplerer en allerede bred palet af uddannelsesmuligheder, der bl.a. består af en række ingeniør-, tekniker- og håndværkeruddannelser.

Back To Top