Skip to content

Kandidatstuderende i kø for at komme til Kalundborg

Helix Lab student

Foto fra forsknings- og uddannelsescenteret Helix Lab Kalundborg, hvor første del af Biotech Case Competition blev afholdt.

50 universitetsstuderende gæstede fra 10.-12. marts Kalundborg for at løse bioteknologiudfordringer for Novo Nordisk og Kalundborg Symbiose – og mange stod på venteliste.

 

Trækplaster: Case-konkurrence i bioteknologi

For første gang nogensinde blev Biotech Case Competition afholdt: En case-konkurrence målrettet kandidatstuderende med interesse i bioteknologi fra danske universiteter.

Studerende fra tre danske universiteter deltog for i grupper at løse en udfordring, som de skal præsentere til finalearrangementet på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i Lyngby den 17. marts.

De studerende har valgt mellem to cases: Én om fermentering i samarbejde med verdens største insulinfabrik Novo Nordisk eller en om ressourceudnyttelse i samarbejde med Unibio og Boehringer Ingelheim som en del af verdens førende industrielle symbiose Kalundborg Symbiose.

I weekenden blev de studerende indlogeret på Danhostel Kalundborg, men de brugte dagtimerne i Helix Lab, hvor de i samarbejde med deres allokerede gruppe skulle udarbejde en case-løsning.

 

Camilla Mollerup Top, Projektleder, Knowledge Hub Zealand

”Vi har glædet os meget til at byde de studerende velkommen, så de kan mærke nærheden til Kalundborgs industri, så de kan fornemme den særlige stemning, der er så unik for byen, og ikke mindst så de ved selvsyn kan opleve de mange spændende uddannelses- og karrieremuligheder, som Biotekbyen tilbyder,”

 

siger Projektleder hos Knowledge Hub Zealand Camilla Mollerup Top, inden hun fortsætter:

 

”Alt det ved vi jo; os, der bor og arbejder her, men vi var spændte på, om studerende fra hele Sjælland ville afsætte næsten to hele weekender til konkurrencen. Den bekymring kunne vi have sparet, for på under en uge var alle pladser optagede, og der står mange på venteliste.”

 

DTU’s koncerndirektør Carsten Orth Gaarn-Larsen supplerer:

 

”Vi er rigtig glade for at se den store interesse fra de studerende. DTU har allerede et stærkt samarbejde med virksomhederne og vidensmiljøet i Kalundborg, og fra september i år udbyder DTU en erhvervskandidatuddannelse i Biomanufacturing med tilknytning til industrien i netop Kalundborg.”

 

Biotekbyen i vækst

Biotekbyen er lige nu på en historisk vækstrejse med udvidelse af eksisterende produktionsanlæg, og hvor mange nye virksomheder kommer til.

Biotech Case Competition organiseres som et led i erhvervsfyrtårnsindsatsen Biosolutions Zealand, hvor en lang række partnere arbejder for at gøre Sjælland til et globalt fyrtårn for biologiske løsninger.

Case-konkurrencen er et af mange tiltag, som skal bidrage til at sætte fokus på de mange spændende uddannelses- og karrieremuligheder, som Nordvestsjælland og særligt Kalundborg tilbyder med henblik på tiltrækning af den kvalificerede arbejdskraft, som virksomhederne efterspørger.

 

Konkurrencen er organiseret af DTU, Roskilde Universitet (RUC) og Knowledge Hub Zealand med økonomisk støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og EU.

Back To Top