Skip to content

Få indblik i Biotekbyens uddannelses- og karrieremuligheder under DM i SKILLS

Medlemmerne af Alliancen Biotekbyen ved den officielle lancering af samarbejdet 2022

Helix Lab
Medlemmerne af Alliancen Biotekbyen er gået sammen om en fælles stand til DM i SKILLS 2022, der finder sted i Høng 28.-30. april. Her kan besøgende få et godt indblik i Kalundborgs mange attraktive uddannelses- og karrieremuligheder. Alliancen repræsenterer Skandinaviens største biotekklynge og dermed også nogle af Skandinaviens bedste karriere- og udviklingsmuligheder indenfor procesindustri og biotek. Alliancen består bl.a. af flere af Kalundborgs store virksomheder, uddannelsesinstitutioner, Kalundborg Kommune samt flere af byens partnerskaber.

Alliancen Biotekbyen arbejder tæt sammen om bl.a. tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft, uddannelse og innovation samt bæredygtighed og grøn omstilling. Alliancen har fokus på at uddanne nye talenter til fremtidens arbejdsmarked samt vise Kalundborg Kommunes mange muligheder for bolig, fritid og fællesskab.

Karrieredrømme i en by i vækst

Der sker rigtig meget i disse år i Kalundborg. De lokale virksomheder investerer og vækster, og flere nye uddannelser er på vej.

Novo Nordisk offentliggjorde sidste år planer om at investere mere end 17 mia. kr. i opførelsen af tre nye produktionsanlæg, samt udvidelse af et eksisterende anlæg på produktionsanlægget i Kalundborg. Samlet set en udvidelse på mere end 60.000 m2 fabriksanlæg, der allerede er iværksat og færdiggøres løbende i perioden 2022 til 2027. Chr. Hansen har købt en tidligere Pronovafabrik i Kalundborg og er i gang med at ombygge den til produktion af Human Milk Oligosaccharides  (der bruges til modermælkserstatning), og flere andre virksomheder står ligeledes overfor nye tiltag i de kommende år.

Spændende og mange lokale uddannelsesmuligheder

På uddannelsesområdet åbnede Professionshøjskolen Absalon et nyt campus for ingeniør- og biotekanalytikerstuderende sidste sommer. Uddannelses- og forskningscenteret Helix Lab blev færdigbygget i efteråret 2021. I perioden 2021-2026 uddeles der 75 Helix Lab Fellowships til danske og internationale kandidatstuderende, som flytter til Kalundborg og laver deres specialeprojekt i tæt samarbejde med Kalundborgs industri.

Biotekbyen rummer mange uddannelsesmuligheder, som kommer den lokale industri til gode. Mulighederne strækker sig fra erhvervsuddannelser indenfor produktion og processer, herunder procesoperatøruddannelsen med speciale i pharma og fødevareingredienser, til diplomingeniøruddannelserne og Helix Lab målrettet kandidatstuderende.

Mange spændende muligheder

Michael Hallgren, Produktionsdirektør i Novo Nordisk Kalundborg, fortæller:

”Kalundborg har en lang og stolt industrihistorie, som udgør et stærkt fundament for det samarbejde, der i dag er mellem virksomheder, uddannelser og øvrige organisationer i Kalundborg. Fundamentet understøtter vækst og udvikling i vores virksomheder og i Kalundborgområdet. Vi står sammen om at tiltrække kvalificeret arbejdskraft til lokalområdet, ligesom vi i fællesskab uddanner, udvikler og investerer i fremtidens arbejdskraft for at sikre udviklingen i vores virksomheder på den lange bane. Det er også Novo Nordisk’ fokus for deltagelse i DM i SKILLS 2022, hvor vi både er sponsor og aktiv deltager på den fælles stand.”

Han fortsætter:

”Jeg kan ikke forestille mig et bedre sted at uddanne sig end her i Kalundborg, hvis man vil høj faglighed og samtidig vil komme helt tæt på landets største biotek- og procesvirksomheder. Industrien arbejder sammen med mange studerende hvert eneste år, og mange af dem får job i lokale virksomheder, når de er færdiguddannede. Med den udvikling, der sker i Kalundborg i disse år, så vil der være masser af spændende jobs, mulighed for uddannelsessamarbejde og elevpladser også i fremtiden. Så den fælles stand på DM i SKILLS 2022 er helt sikkert et besøg værd.”

Fællesstand viser det brede udvalg

Leif Dam Pedersen, uddannelseschef for den lokale erhvervsskole i Kalundborg, glæder sig også over biotekbyens udvikling. Han siger på vegne af uddannelsesinstitutionerne på den fælles stand:

”Der sker en gevaldig industriel vækst i Kalundborg, som kræver, at vi som uddannelsesinstitution har fingeren på pulsen. Erhvervsuddannelserne spirer og leverer højt kvalificeret arbejdskraft til industrierne. Samtidig glæder det mig, at erhvervsuddannelserne i højere grad end tidligere, bliver anset som kvalificererende for videregående uddannelser. Og så skal vi huske på, at DM i SKILLS er erhvervsuddannelsernes fest. Og festen stopper ikke efter DM i SKILLS. At tage en erhvervsuddannelse afskærer ikke mulighederne – tvært i mod underbygger den praktiske viden, hvad man lærer på de videregående uddannelser. Fællesstanden er derfor med til at vise, hvordan det brede udvalg af uddannelser i Kalundborg kan tappe ind i hinanden og være hinandens  forudsætninger.           

Stor efterspørgsel

Erhvervschef for Kalundborgegnens Erhvervsråd Jens Lerager, understreger vigtigheden af, at der bliver sat fokus på de faglærte uddannelser, som der er meget stor efterspørgsel efter i disse år. Han siger:

Virksomhederne i Alliancen Biotekbyen har medarbejdere og underleverandører fra en meget bred vifte af de fag, der skal konkurrere på DM i SKILLS. Det er en oplagt lejlighed for os at være til stede og fortælle om de mange muligheder, der er for at bringe sin uddannelse i spil i Kalundborg. Det faglærte arbejde, der udføres hos virksomhederne i Alliancen Biotekbyen, er kendetegnet ved at være af en meget høj kvalitet og at skulle leve op til meget høje krav sikkerhedsmæssigt, kvalitetsmæssigt og dokumentationsmæssigt. Vi glæder os selvfølgelig til at se det høje niveau i konkurrencerne, men vi glæder os mindst lige så meget til at vise de mange spændende og højt specialiserede faglærte arbejdsmuligheder frem, som vores virksomheder kan tilbyde.

Test din viden om Biotekbyens virksomheder og vind AirPods

På Alliancen Biotekbyens stand kan man ikke alene blive klogere på uddannelses- og karrieremuligheder, man kan også blive klogere på, hvordan virksomhederne i Biotekbyen arbejder bl.a. med robotteknologi, og hvordan virksomhederne sammen og hver for sig bidrager til at opfylde FN’s Verdensmål, der handler om at fremme bæredygtig industri og innovation, sætte ind overfor klimaforandringer og sikre bæredygtige byer og lokalsamfund.

På standen kan man teste sin viden om, hvordan virksomhederne arbejder med Verdensmålene og deltage i konkurrencen om AirPods og andre gode præmier.


Dem kan du møde

På Alliancen Biotekbyens stand til DM i SKILLS 2022 kan man møde følgende repræsentanter fra Alliancen og få en god snak om uddannelses- og karrieremuligheder:

Novo Nordisk, Novozymes, Kalundborg Refinery, Chr. Hansen, Kalundborgegnens Erhvervsråd, Processkolen, Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, Kalundborg Forsyning, Kalundborg Gymnasium, Professionshøjskolen Absalon, Helix Lab, Kalundborg Symbiose, Knowledge Hub Zealand og Kalundborg Kommunes bosætningsafdeling og HR.

Back To Top