Skip to content

Dimission for biotekingeniører, maskiningeniører og bioanalytikere

21 diplomingeniører i bioteknologi, 13 bioanalytikere og 8 diplomingeniører i maskinteknologi fik fredag deres eksamensbevis fra Absalon i Kalundborg.

De første diplomingeniører i maskinteknologi dimitterer i Kalundborg

Fredag den 26. januar blev tre hold nye dimittender fejret: Biotekingeniører, maskiningeniører og bioanalytikere – alle fra Professionshøjskolen Absalon i Kalundborg.

I alt 42 dimittender fik eksamensbeviset i hånden, og heriblandt afsluttede de 8 første diplomingeniører i maskinteknologi efter tre et halvt års uddannelse inkl. praktik.

Ligesom alle andre tilbud i Biotekbyen, er Diplomingeniøruddannelsen i Maskinteknologi et resultat af det tætte samarbejde, der er mellem uddannelsesinstitutioner og virksomheder i byen, hvilket bl.a. viser sig for de studerende gennem projektsamarbejde, praktikophold, studiejobs, gæsteforelæsninger og virksomhedsbesøg.

Og de nyuddannede maskiningeniører går også en lys fremtiden i møde, siger Camilla Wang, rektor på Absalon:

Vi er glade for at kunne sige tillykke og sende de første færdiguddannede maskiningeniører ud fra Absalon. Uddannelsen er skabt i samarbejde med industrien, så vi er glade for at se, at mange allerede nu har fået tilbudt job. Det vidner om, at de kommer med kompetencer, der i høj grad er brug for – nu og i fremtiden.


Eftertragtet
i industrien 

Med kompetencer inden for innovation, udvikling og optimering af nye tekniske produkter og systemer, samt praktisk erfaring fra ikke mindst 5 måneders praktik, er diplomingeniørerne i maskinteknologi – ligesom særligt diplomingeniørerne i bioteknologi – eftertragtede. Flere af de nyuddannede har fået job på Novo Nordisk i Kalundborg eller en af de øvrige virksomheder i området, hvoraf flere har samarbejdet med de studerende gennem hele deres studietid og som derfor også allerede kender flere af dimittenderne.

Vi er glade for at bidrage til at opbygge en stærk fødekæde af talenter med de kompetencer, som efterspørges af den lokale industri, herunder både biotekingeniører og nu også maskiningeniører fra Absalon. De studerende samarbejder med den lokale industri gennem hele deres studietid, fx via studiejob, projektsamarbejde og praktikforløb. Det giver dem en helt unik indsigt i praksis i tillæg til deres teoretiske kunnen, og denne ekstra dimension betyder, at de færdige dimittender er meget attraktive for den lokale industri. Derfor er jeg også glad, for at vi igen i år har ansat flere af de dimitterende ingeniører fra Absalon her på Novo Nordisk i Kalundborg, siger Michael Hallgren, Produktionsdirektør Novo Nordisk Manufacturing Kalundborg.


42 eftersp
urgte dimittender

Ved årets dimission i Kalundborg er det i alt 42 færdiguddannede dimittender, som virksomheder, region og kommuner nu kan få glæde af, når stillinger skal besættes. Dimittenderne tæller foruden 8 diplomingeniører i maskinteknologi også 13 bioanalytikere og 21 diplomingeniører i bioteknologi, hvoraf flere fra start står med jobtilbud på hånden.

Alle startede de i lånte lokaler ved siden af Kalundborg Gymnasium og Allikelund Gymnasium. Fra 2021 rykkede dimittenderne ind i det nye, moderne Campus Kalundborg ved togstationen Kalundborg Øst som genbo til industrien i Biotekbyen.

Back To Top